‘The most precious gift we can offer is our attention. When mindfulness embraces those we touch, they will bloom like flowers.’ – Thich Nhat Hanh

Holistische werkwijze

Dat is wat ik wil bereiken met mijn massages, aandacht geven daar waar nodig zoda  je weer in contact komt met je essentie, je innerlijke kracht en zo weer opbloeit.  De benadering die ik kies binnen mijn werk is holistisch. Dat betekent dat ik me niet niet alleen beperk tot het kijken naar een specifieke klacht waar je last van hebt. Ik kijk naar jou als mens in z’n totaliteit. Want, volgens de holistische visie ben je een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit betekent dat zowel je eet- en leefwijze, evenals je emotionele gesteldheid tezamen met erfelijke invloeden en externe omgevingsfactoren maken wie je bent en hoe je je voelt. Past alles als een puzzel perfect in elkaar? Dan ben je in harmonie. De energie stroomt vrij door je lijf. Je voelt je fit, vitaal en ontspannen. Je zit gewoonweg goed in je vel.

Energie

Echter, wordt de energiestroom geblokkeerd? Omdat je bijvoorbeeld langdurig kampt met veel spanningen? Dan kan zich dat op allerlei manieren uiten. Zo kun je veel hoofdpijn hebben of last van maagklachten. Maar, ook een hoge bloeddruk, concentratieproblemen, slapeloosheid en neerslachtigheid kunnen je parten spelen. Dan ben je uit balans, aldus de holistische zienswijze. Door de energieblokkades weg te nemen, via holistische massages, kan het zelfregulerend vermogen van het lichaam z’n werk doen. Eveneens kunnen dergelijke massages je helpen beter de signalen van je lichaam te interpreteren. Immers, als je jezelf begrijpt, aanvoelt en weet wat je energie geeft kun je jezelf holistisch gezond houden.

Natuurlijk zijn mijn massages ook heerlijk enkel ter ontspanning en kunnen deze ook preventief werken. In mijn praktijk pas ik verschillende massagevormen toe. Aan de hand van wat jij naar voren brengt in een gesprek kunnen we samen kiezen wat voor jou een passende massage is. Mijn specialisatie ligt bij het geven van Holistisch energetische massages en Lomi Lomi. Verder bestaat mijn aanbod onder andere uit Ontspanningsmassage, Thaise Yoga massage, Voetreflexmassage en Zwangerschapsmassage.

Een kijkje in de keuken…

Door tijdens een massage mijn handen op jouw rug te rusten, maak ik verbinding met jouw lichamelijke en geestelijk toestand. Met de intentie om de balans te bevorderen, navigeer ik over jouw lichaam. Raak ik je zorgvuldig aan en sluit ik een massage in alle rust af. Ik bemerk dat dit heilzaam is, energie geeft en een geluksgevoel teweegbrengt bij de gemasseerde. Op deze wijze verblijd ik de wereld om mij heen.

Contra-indicaties

Er zijn echter ook situaties waarbij je beter niet gemasseerd kan worden.  Dat wil je natuurlijk voorkomen, geef daarom altijd je klachten en eventueel medicijngebruik door, zodat ik op de hoogte ben van de situatie, voordat ik met een massage begin. Meer lezen over (relatieve) contra-indicaties kan hier

Massageruimte Arnhem

Massageruimte Oosterbeek