Yoga is uiterst persoonlijk. Hoe je het beleefd, hoe je het vormgeeft, wat je intenties zijn. Een privéles is dan ook voor iedereen anders, want elk mens beweegt, denkt en voelt anders en heeft eigen kwaliteiten, wensen en behoefte. De les is daarom toegespitst op jou als geheel. In mijn praktijk kan je kan kiezen uit de stijlen Vinyasa yoga, ook wel Flow yoga genoemd of Yin yoga of een combinatie daarvan (Yin en Yang).

Bij Vinyasa draait het om actie, een hoger tempo, warmte en het sterker maken van het fysieke lichaam. Hierbij leidt je ademhaling je door de poses, waardoor er een (meditatieve) flow kan ontstaan. Yin yoga is een rustige yogastijl, waarbij verstilling (je blijft langere tijd in een bepaalde pose) en het loslaten van weerstand en spanning centraal staan. Het is een vorm waarbij je alle spieren ontspant, zodat het bindweefsel ruimte krijgt en verzacht.

Voor aanvang verneem ik graag jouw wensen, zodat ik een persoonlijke les kan samenstellen. Tijdens de les draag je bij voorkeur kleding waarin je goed kan bewegen en neem eventueel je eigen yogamat mee. Na afloop krijg je jouw eigen handgeschreven les mee, zodat je deze thuis kan herhalen.

Nu is yoga beoefenen een enorme verrijking in je leven, maar waarom zou je kiezen voor een privéles? Dit kan zijn omdat je

  • graag wilt kennismaken met yoga. Als je wilt beginnen met yoga, dan kan het overweldigend voelen, vooral tijdens je eerste paar lessen. Het kan moeilijk zijn om alles bij te houden en wellicht mis je nog de flexibiliteit om in verschillende houdingen te komen. In mijn privéles zal ik je elke houding rustig uitleggen, waar je op kan letten en wat goede alternatieven voor je zijn. Niet elke houding is geschikt voor elk lichaam en we willen blessures voorkomen, Een privéles is dus een mooie manier om je voor te bereiden op groepslessen of wissel privé- en groepslessen af voor jouw ultieme beoefening.
  • tijd voor jezelf wilt reserveren Met een volle agenda is het soms lastig om die ene les die je zo graag wilt doen bij een studio, in te plannen in jouw agenda. We kijken wat voor jou het beste uitkomt en maken dan een afspraak.
  • persoonlijke doelen wilt bereiken. Met privé-yogalessen bied ik de mogelijkheid om je te focussen op jouw persoonlijke interesses, of doelen voor flexibiliteit, kracht en/of bewustzijn.
  • je beoefening wilt verdiepen en verfijnen. Als je al enige tijd yoga beoefent, kan een frisse blik je helpen om je beoefening meer betekenis te geven en/of beter te laten afstemmen met jouw lichaam en kwaliteiten.
  • bepaalde lichamelijke klachten of een blessure hebt en je graag meer begeleiding wilt. Met de juiste begeleiding kan je yoga blijven beoefenen en zorg je hiermee goed voor je lichaam en geest. Door de les rustig en gedegen op te bouwen naar je gewenste doel, heb je zelfs kans op een beter en sneller herstel van je lichaam.
  • bewuster wilt worden van je houding en je bewegingspatronen. Door in alle rust te voelen wat je doet en ik jou tevens waarneem, kan jouw lichaamshouding (en daarmee vaak ook jouw levenshouding) aan het licht komen. Met kleine aanpassingen kan je energie weer beter gaan stromen en raakt je lichaam meer ontspannen.
  • je geest optimaal tot rust wilt brengen. Bij een privéles is het vaak makkelijker om te ontspannen en je helemaal overgeven aan het moment.
  • graag meer ontvangt dan je nu ervaart in een studio. Zo kan ik klankschalen inzetten of bijvoorbeeld de les afsluiten met een korte (Thaise) massage. Ook kan je je eigen muziek meenemen of doen we de yogales juist in stilte.