De Lomi Lomi Hapai is een  sacred (heilige) en therapeutische zwangerschapsmassage met een holistische visie. Deze massage wordt al honderden  jaren uitgevoerd om zwangere vrouwen te helpen. Lange, zachte strijkbewegingen brengen een diep gevoel van ontspanning en ondersteunen zowel de moeder als het ongeboren kindje of kindjes .

Iedere traditionele Hawaiiaanse familie beoefent de Lomi Lomi, zo ook de Lomi Lomi Hapai. Gedurende de zwangerschap leert een Aunty (een tante via familiebanden of uit de community) de Lomi Lomi aan de (aanstaande) vader om zijn geliefde te kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en de ongemakken zoals pijnlijke spieren, hoofdpijn en darmproblemen te verminderen.

De Lomi Lomi Hapai die ik geef, is in de traditie van de Temple Style Lomi Lomi ook wel bekend als, Kahuna Bodywork, met als grondlegger Kahuna Abraham Kawaii.

It is, when you are the speaker and the listener, and that which is spoken, in one…..’ ‘It is, when you are the giver, the receiver, and that which is given, in one…..’ – Kahu Abraham Kawai’i, Aua’ia, Uliama