Tijdens de Lomi Lomi Hapai lig je zo comfortabel mogelijk in zijligging/houding op de massagetafel . Hierbij word je afgedekt door een sarong en wordt je lichaam ondersteund door 1 of meerdere kussens. Je begint liggend op de linkerzijde en halverwege de massage mag je je omdraaien op je rechterzijde. Tijdens deze massage kan je je slip aanhouden.

Voordat de daadwerkelijke massage begint, reguleren we samen de ademhaling om zo de energie (Mana) in ons lichaam te vermeerderen. In stilte starten (traditionele) Lomi Lomi beoefenaars de Lomi behandeling met een Pule (gebed) voor de cliënt en voor zichzelf. Hierbij rusten mijn handen zachtjes op je heup en schouder. Tijdens de massage wordt er fijne, rustgevende Hawaiiaanse muziek gedraaid, zodat je je nog meer kan wanen op deze prachtige eilanden en nog dieper kan ontspannen.

Bij de Lomi Lomi Hapai wordt het lichaam gemasseerd met warme kokosolie. De massage wordt gegeven in een vloeiende, ritmische beweging met de onderarmen en handen. De aanrakingen tijdens de massage zijn in verbinding, mindful, met lange strokes en afgestemd op jouw individuele behoeften. De massage strokes zijn verwant aan de Hula (dans uit Hawaii) en imiteren elementen uit de natuur, zoals kabbelende water van beekjes, sprankelende watervallen, krachtige oceaangolven, lichte regen en wuivende palmen. Het lichaam ervaart een liefdevolle aanraking en komt weer in het eigen natuurlijke ritme. Ook worden de gewrichten heel rustig geroteerd (bone washing). Naast de Lomi Lomi Hapai “technieken” wordt er tijdens de massage ook aandacht besteed aan de acupressuurpunten die in verband staan met de zwangerschap.

Net als tijdens de reguliere Lomi Lomi wordt er gemasseerd met Aloha en wordt er bewust gebruik gemaakt van de ademhaling door middel van de Ha-breath. Al deze elementen tezamen zorgt voor een diepgaand loslaten en ontstaat er, zowel fysiek als mentaal, beweging.