De Vliegende Massage oftewel AcroYoga Lunar is een zachte en rustige vorm van AcroYoga ter bevordering van ontspanning en herstel.

De sessie beginnen we met een gesprek waarin je mag vertellen wat er in je omgaat. Misschien is het heel druk in je hoofd of wil je graag je meer kunnen vertrouwen. Om je lichaam voor te bereiden op de houdingen en stretches die volgen, beginnen we vaak met een zachte, fysieke warming-up. Dit kan, onder meer, bestaan uit ademhalingsoefeningen en rekoefeningen. Daarna ga je vliegen! waarbij jij als vlieger rust op mijn voeten. Terwijl jij op mijn voeten ligt, pas ik (diepe) stretches en massagetechnieken toe. De nadruk ligt hierbij op ademhaling en ontspanning, zodat je eventuele stress loslaat, spanning vermindert en de energiestroom bevordert wordt. Ook vergroot deze massage je flexibiliteit en vermindert het spierspanning. We sluiten af in een comfortabele houding, liggend of zittend. Na de sessie praten we na en mag je je ervaring delen. Je kan er ook voor kiezen om te tekenen en minder te praten. Dit geeft je de kans om je gedachten en gevoelens uit te drukken op papier. De hele sessie duurt een half uur tot een uur. Het enige wat je zelf, als voorbereiding hoeft te doen, is kleding dragen waarin je je makkelijk kan bewegen.

De exacte structuur en tijdsduur van een AcroYoga Lunar-sessie varieert, deze is namelijk afhankelijk van de wensen van het kind en ouder/verzorger. Het belangrijkste is, dat je je als kind veilig voelt en gesteund, zodat je je kan ontspannen en herstellen. Een ouder of verzorger is uiteraard welkom om bij de sessie aanwezig te zijn en onderdeel uit te maken van het proces. Dit draagt bij aan de verbinding tussen jullie beiden.

In het onderstaande filmpje zie je mij als vlieger!