Holistisch energetische massage

Deze massage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het afvoeren van (negatieve) energieën.  Deze massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en lymfestroom en brengt het zenuwstelsel tot rust. Daarnaast helpt deze massage om je energie weer te voelen en te laten stromen. Het vermindert daarmee stress en angst en helpt je bewuster te maken van je eigen lichaam. Als je eenmaal weet en voelt waar je energieblokkades zitten, kan je daarmee jezelf verder ontwikkelen. Hierdoor ga je lekkerder in je vel zitten en ontvang je meer levensenergie. Deze vorm van massage is een rustige en langzame massage met veel aandacht voor jou en je chakra’s. Massagegrepen worden afgewisseld door pulsen (het zachtjes schudden van het lichaam) en daarnaast wordt er aandacht besteed aan de energiepunten waar je veel spanning vasthoudt, zoals bijvoorbeeld in de nek of het schoudergebied.

Deze Holistisch energetische massage is geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen: BATC ( Belangen Associatie Therapeut en Consument ), KTNO ( Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen ), VBAG ( Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen ) en LVNG ( Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen ).

Ontspanningsmassage

Deze massage is een milde massage, rechtstreeks op de huid, die aangenaam aanvoelt. Er wordt gebruik gemaakt van klassieke massagetechnieken, zoals intermitterend drukken, frictie, effleurages, (strijken) en pétrissage (kneden). De behandeling, met een lichte tot iets steviger druk op de verschillende spieren en spiergroepen, bevordert de circulatie van bloed en lymfe, met als gevolg verbeterde afvoer van afvalstoffen, betere zuurstofvoorziening van dieper gelegen weefsels en verbeterde spierfunctie.  Ook het bindweefsel, de pezen en de gewrichten worden behandeld. De algehele energiedoorstroming wordt zo bevorderd en spanningen worden losgelaten. Een ontspanningsmassage is een heerlijke weldaad voor lichaam en geest en tevens een doeltreffend middel tegen pijnlijke, stijve spieren, rugpijn en innerlijke spanningen.

Deze massages zijn inclusief: gebruik van de olie, verschillende handdoeken en een biologische thee. Vooraf nemen we de tijd voor een gesprek waarbij je je je wensen kenbaar kan maken, zodat je lichaam de aandacht krijgt die het verdient. Na de massage is er ook ruimte voor een fijn afrondingsgesprek.